STIFTELSEN PERGIS
                        PERSONALGOLF INOM SVENSKA KYRKAN           

Uppdaterad 2010-01-28

   
     


Information om the Egypt Cup 2008


Chelmsford GC, det nya klubbhuset.

Information om uttagningen av Svenska kyrkans golflag 2008

Chelmsford GC
Aktuellt scorekort med Local rules

M
atchspel mellan Church of England och Svenska kyrkans golflag
torsdag-fredag den 2-3 oktober 2008 på Chelmsford GC
 

1. Matchen: Golftävlingen, som gäller äran och vandringspriset The Egypt Cup har också ett starkt socialt inslag på det sportsliga området i kontakterna mellan anglikanska kyrkan i England och Svenska kyrkan. Matchen spelas mellan två tolvmannalag i ett matchspel som omfattar 18 matcher. The Egypt cup innehas f n av Sv. Kyrkan efter seger med 13-5 på Forsgårdens GK i Kungsbacka i september 2007. År 2009 kommer matchen åter att spelas i Sverige.

2. De båda lagen
Det svenska laget kommer att bestå av anställda och förtroendevalda inom Svenska kyrkan. Laget tas ut successivt under 2008 och slutligt efter finalen om Pergis Cup den 22 augusti 2008. Information om laguttagningen inför 2008 års match hittar du här. De som deltar i stiftsgolfen år 2008 kan anmäla intresse att ingå i laget. Ledare för det svenska laget är Sven Arnström, Britas Lennart Eriksson och lagkaptenen.Johan Rappmann.

Det engelska laget kommer sannolikt att bestå  av präster och det tas ut genom att de som deltagit i tidigare matcher mellan Church of England och de anglikanska kyrkorna i de andra länderna på de brittiska öarna först tillfrågas, varefter platserna fylls på med hjälp av en väntelista. Ledare för det engelska laget är David Price, lagkapten och Colin Sowter.

3. Tävlingsform:
Var och en av lagens tolv medlemmar spelar
på tävlingsdagen två matcher, en singelmatch och en  foursome (dubbel) vilket totalt gör 18 matcher. Vunnen match ger en poäng, oavgjord ½ poäng och förlorad noll poäng. Laget med flest antal poäng blir vinnare och tar hem The Egypt Cup för ett år. Om matchen totalt slutar oavgjord, behålls Cupen under det kommande året av det lag som innehaft Cupen.

4. Spelplats 2008: 
Chelmsford Golf Club,
Widford Road, Chelmsford, England. 

5. Dag för inspel på banan:
torsdagen den 2 oktober 2008. Det går inte att förboka tid på banan. Start sker från 1:a eller 10:e tee beroende på läget på banan. Den 2:a oktober gäller att det är ett sällskap inbokat på banan på 1:a tee mellan kl 10.00-11.00 och 13.30 - 14.30 (c:a), men vi kan då börja spela från 10:e tee.

Det är dock olämpligt att gå ut senare än 14.30 p.g.a. av mörkrets inbrott.

Pro-shopens tfn:   +44 1245 257079     (01245 257079).
Kansliets tfn nr     +44 1245 256483     (01245 256483).


Tävlingsdagen: fredagen den 3 oktober 2008, tidig start.

6. Inkvartering: Pergis har fått ett antal rum reserverade på
 
South Lodge Hotel, 196 New London Road Chelmsford för tiden 1okt /2 okt - 4 oktober. Priset är £49 inkl. frukost och gäller 'Budget rooms', enkelrum (med toalett). Två personer kan bo i samma rum, då blir priset £59 för rummet inkl frukosten för två personer. Det kan finnas rum tillgängliga med högre standard. Se South Lodge Hotel i Chelmsford.

För de spelare som tas ut som tas ut först efter Pergisfinalen den 22 augusti  har rum reserverats på detta hotel.

7. Resor:
Varje spelare betalar sina reskostnader (se även pkt 10.). Det finns lite olika sätt att ta sig till Chelmsford. Staden Chelmsford  är belägen 33 km från Stansted Airport.

För att nedbringa kostnaderna kommer vi att verka för att resesamordning sker genom att cirkulera reseinformationen från resp. spelare till lagkamraterna.

8. Golfbagen: På Ryan Air måste du förboka transporten av golfbagen. Transporten kostar enligt uppgift från Ryan Air den  den 5 juni 2008 SEK 280:-- enkel resa. Du förbokar transport av sportutrustningen direkt på nätet och betalar din biljett inkl kostnaden för transport av bagen. Betalning på flygplatsen blir troligen c:a SEK 80:-- dyrare.

9.Flygbolag:  Här hittar du Ryan Air om du vill kolla dina resmöjligheter med det bolaget. Till Stansted flyger Ryan Air från Göteborg/Säve flygplats, från Stockholm/Skavsta, från Västerås och från Oslo/Torp Sandefjord. Easyjet flyger från Köpenhamn. För att vara säker på att få bästa flygpris (kanske under 1 500 SEK t o r inkl klubbor) bör spelare beställa sina resor minst en månad i förväg.

Reguljärflyg finns även till andra flygplatser i och kring London, dessa  ligger dock längre från Chelmsford.

10. Ekonomiska förutsättningar : Varje spelare får  i princip stå för sina kostnader. Pergis står för greenfees på inspelsdagen och på speldagen. Engelsmännen har mycket vänligt inviterat vårt lag till såväl lunch som middag på speldagen.

*****